موسس یک رستوران برای افتتاح لازم است که ضوابط طراحی رستوران را رعایت کند. در واقع شاید در ظاهر درباره نحوه تاسیس رستوران از ابتدا و مدیریت آن کار خیلی سختی به نظر نیاید. اما برای داشتن یک فضای عالی با توجه به رقیبان امروزه لازم است که یک سری قوانین و ضوابط رعایت شود. در ادامه این مطلب قصد داریم تا ضوابط طراحی رستوران را به شما بگوییم. در ادامه مطلب همراه ما باشید.

طراحی ورودی رستوران

در ادامه مقاله ضوابط طراحی رستوران اولین موردی که قصد بررسی آن را داریم، طراحی ورودی رستوران ها می باشد. ورودی رستوران پارامتر بسیار مهمی است و باید به گونه ای طراحی شود که مشتری را به سمت خودش جذب کند. مخصوصا رستوران های بین جاده ای باید به این نکته بیشتر دقت داشته باشند. به عنوان مثال در یک جاده ی بین شهری با ماشین در حال عبور هستید و به دنبال یک رستوران هستید. در چنین موقعیتی، تنها رستوران هایی را می بینید که سردر ورودی خاص، بزرگ و متفاوتی داشته باشد.

قوانین معماری رستوران

نوع معماری از ظوابط طراحی رستوران محسوب می شود و باید به آن توجه زیادی داشته باشید. باید نوع معماری رستوران خود را طبق مکان و محل قرارگیری رستوران انتخاب کنید. همچنین، لازم است که بدانید انواع مختلفی وجود دارد که شامل: رستوران های معمولی، رستوران های سنتی، رستوران های با میز سلف سرویس، رستوران های ویژه، رستوران های بوفه، گریل روم، فود کورت و تریا می باشد و نتیجه می گیریم نوع معماری به نوع رستوران هم مرتبط است.

قوانین و ضوابط طراحی داخلی رستوران

طراحی داخلی رستوران مرتبط به فضای درونی است و تمام وسایل و اکسسوری های موجود در فضا باید به گونه ای چیده شده باشد که مشتری جذب شود. دکوراسیون داخلی برای فضا های رسمی و غیر رسمی کاملا متفاوت است و باید به این نکته توجه داشته باشید. به عنوان مثال در رستوران های غیر رسمی که معمولا خانواده ها برای صرف غذا بدان جا می آیند، بهتر است دکوراسیون طوری چیده شده باشد تا حس راحتی را به مشتریان منتقل کند.

قوانین و ضوابط طراحی داخلی رستوران

اصول نورپردازی رستوران

از دیگر پارامتر های مهم برای ضوابط طراحی رستوران، نورپردازی آن است که باید در نظر گرفته شود. نورپردازی طبق نوع و معماری رستوران با هم تفاوت دارد. با نورپردازی درست می توانید یک فضای زیبا و جذاب برای مشتریان خود بسازید.

حداقل متراژ لازم برای رستوران ها

طبق ضوابط و قوانین طراحی رستوران ها برای تاسیس رستوران در مکانی لازم است که حداقل متراژ طبق قوانین را داشته باشد. بر طبق در نظر گرفتن میانگین متراژ مورد نیاز برای طراحی و راه اندازی رستوران بین بیش از ۷۰۰ مورد مجزا، حداقل متراژ مورد نیاز برای توسعه کانسپت اختصاصی رستوران ۳۲۰ متر مربع می‌باشد. این درصورتی است که رستوران و یا کافه بر طبق کانسپت های سیار و یا صرفا بیرون بر نباشند. با توجه به این موضوع حداقل متراژ ۳۲۰ تا ۵۵۰ متر مربع می‌باشد.

مراحل روش محاسبه متراژ رستوران است؟

  • منو تعیین کننده تجهیزات لازم برای رستوران است
  • انتخاب صحیح کانسپت رستوران و برآورد اولیه ظرفیت پذیرش رستوران، تیپ و تعداد کارکنان را مشخص می کند. همین عدد تعیین کننده ایده ابتدایی حداقل متراژ لازم برای آشپزخانه است.
  • بعد از محاسبه اولیه تعداد کارکنان، باید تجهیزات اصلی مشخص شود. این دو برآورد فضای لازم برای ناحیه یک رستوران و کافه می باشد.
  • در این مرحله باید به بررسی جریان کاری پرداخته شود. نهایتا حداقل متراژ در این فاز مشخص خواهد شد.

معرفی فضا های داخلی رستوران

  1. پذیرش، این بخش باید در معرض دید عموم باشد تا مشتری بعد از ورود به فضای رستوران با سردرگمی مواجه نگردد.
  2. بار، برخی از رستوران ها دارای بار هستند که در آن نوشیدنی سرو می شود. طراحی بار باید به گونه ای باشد که سر پیش خدمت بتواند سفارش مشتریان را به راحتی بگیرد.
  3. کافه سرویس، حدود 0.83 تا 1.5 متر مربع برای هر نفر مساحت در نظر گرفته می شود. کافه ها معمولا خانوادگی هستند و غذا توسط پیش خدمت ها به این بخش ها برده می شود.
  4. بار قهوه، حدود 1.2 تا 1.4 متر مربع برای هر نفر مساحت لازم است. این بارها معمولا به شکل سلف سرویس می باشند.
  5. سلف سرویس، حدود 1.4 تا 1.7 متر مربع برای هر نفر فضا نیاز است.
  6. پیشخوان، باید در محلی باشد که افراد به راحتی آن را ببینند. در رستوران هایی که حالت سلف سرویس دارند، آرایش مناسب پیش خوان از مهم ترین بخش های طراحی است.
  7. سالن ضیافت های رسمی: 0.8 تا 1.2 متر مربع برای هر فرد، مساحت لازم است. معمولا از یک میز اصلی روی یک سکو با میزهای جانبی تشکیل می شود.
  8. جالباسی، این بخش را باید پیش از ورود به رستوران در بخش ورودی در نظر گرفت تا مشتری ها بتوانند وسایل خود را در آن جا قرار دهند. بهتر است یک اتاق کوچک با یک نفر مسئول برای تحویل گرفتن پالتوها و دیگر وسایل، در نظر گرفته شود. مسئول این بخش باید روی وسایل افراد نظارت کرده و از دزدیده شدن آن ها جلوگیری نماید.
  9. مکان نشستن، این بخش در رستوران ها باید به شکلی طراحی شود که برای گروه های 4، 6 و 8 نفره، فضای مناسب فراهم باشد.

کلام آخر

در این مقاله ضوابط طراحی رستوران را مورد بررسی قرار دادیم و تمام نکات مهمی که برای تاسیس رستوران لازم است را بدانید به شما گفتیم. با رعایت این موارد می توانید کسب و کار خود را با آگاهی راه اندازی کنید. سرنقش یکی از مجموعه های برتر در زمینه طراحی داخلی و دکوراسیون رستوران می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست